30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Какъв мотор да си избера?

OT LINSON MOTO

motor


Видове мотори и кои от тях са най-подходящи според нуждите на купувача


Изборът на нов мотор не винаги е лесен, особено ако ще купуваме първия симотор. За тези, на които тепърва им предстои да си избират мотор, честоменящата се мотоциклетна терминологияи разнообразието от марки и модели мотори може да се стори отпърво объркващо.

Обикновено купувачите на нов мотор са два типа: такива, които са се спрелина конкретен модел мотор и такива, които все още нямат ясна представа какъв типмотор искат и са склонни към експериментиране. Ако сте от ентусиастите, които са си набелязали определен тип мотор,помнете, че представата за ваш мечтан мотор за момента, може да се промени следняколко години каране.

Има някои важни характеристки, които е добре да вземем под внимание, акоискаме да направим правилен избор намотор. Колкото по-наясно сме за това какво търсим и какви екстри искамебъдещият ни мотор да има, толкова по-добре.


motor


Кое да вземем под внимание при избор на нов мотор?


motor

Стил на каране

 

При избор на нов мотор трябва да си помислим какъв е нашият опит досега,какви видове мотори сме се сблъсквали и с какъв вид мотор ще можем даманеврираме добре. Ако сме начинаещи и нямаме дълъг опит в карането е напълновзъможно след време да си променим стилана каране.

Един турър мотор би ни билтруден за управление, ако досега сме свикнали с по-леки модели. Теглото също еважно. Ако мотористът е едър, съответно и моторът трябва да е с по-голямотегло.

Моторът за начинаещ е хубаво да е с олекотено тегло за по-лесна маневреност,двигател със средна мощност, важно еда изберете мотор подходящ за вашия ръст, тъй като един водач на мотор трябвада може да стъпва плътно на земята, докато е седнал на мотора.


Двигател

 

Размерът надвигателя не винаги означава по-голяма ефективност на мотора. Двигател на стандартенмотор от 600 кубика може да има половината от мощността на двигателна спортен мотор със същите кубици. Ако търсите мотор, с който просто да сепридвижвате до работа през града и да излизате сред природата през уикенда, тоне ви е необходим мотор с ултра голямдвигател.

 

Нов или използван

 

Тази опция по-скоро зависи от бюджета, който сте определили замотоциклет. Ако сте пълни начинаещи и ви е нужно малко време да си шлифоватеуменията, желателно е да си вземете нескъп моторвтора употреба. След като покарате година-две и определите по-точно своястил на каране, можете да го продадете и да си харесате друг по-добър.


Ще разгледаме някои от основните категории мотоцикрети и техните характеристики


Стандартни(голи) мотори


motor

Предимства


Те имат неутрален спортен дизайн и предлагат удобство при каране в градскасреда. При тях тялото е в естествена изправена позиция и ускорението е умерено.При тях имаме комбинация отфункционалност и стилен външен вид.

Въпреки, че стилът му е по-скоро спортен, този тип мотор се отличава от спортните мотори,предназначени за скоростно каране.При него рамката и седалката са в една линия и по този начин се постигаедновременно контрол и удобство за моториста и много лесно управление, както идобра видимост. Препоръчван модел стандартен мотор за начинаещи е Honda CB500. Друго негово предимство е по-ниската застраховка.


Недостатъци


Някоимодели с по-мощни двигатели и тегло са неподходящи за начинаещи. Тъй каторазвиват мощност близка до тази наспортните модели, по-трудни са за маневриране по градските пътища.


Турър/дуълспорт


motor


Предимства

 

Този тип мотори саподходящи за дълго извънградско каране и офроуд съссвоите по-голям двигател и общо тегло, както и повече технологични екстри. Когатостава въпрос за комфорт, турърите са на топ място. Разликата между турър моторите и дуъл спорта е, четурърите са по-обемисти и по-удобни за продължително каране, докато дуъл спортмоторите по вид се доближават до офроудмотори, които са пригодени заулицата.


motor

Имат възможност за добавяне на повече чанти за багаж и комуникационниустройства в сравнение с другите мотори. Съществуват различни вариации на турърмотора. Някои модели клонят повече към спортния стил, докато други са създаденида бъдат максимално комфортни и ергономични. При  по-малките модели дуъл спорт мотори солекотено тегло  рискът от инцидент стакъв мотор намалява.


Недостатъци

 

Дуъл спорт и турър моторитеимат по-високи седалки. Турър мотоциклетите  са с по-голямо тегло и съответно с по-скъпремонт поради добавените екстри. Ако сте начинаещи  с висок ръст, малък по размери дуъл спорт мотоциклет на достъпна ценаи с евтина  поддръжка е отличен първиизбор.


Спортни


motor

Предимства


Отличен избор за околовръстнокаране. При тях тялото е по-наведено напред за разлика от другите мотори.Главното им предимство при тях е развиването на висока скорост и затова и са саеродинамична форма. Подходящи са за почитателите на по-скоростното каране.

Двигателите им варират от250 до 1100 кубика. Поради своето предназначение, спортните мотори са с олекотенотегло и структура на състезателен моторс високофункционалниспирачки и система за окачване. Имат красив спортен дизайн.


motor

Недостатъци

Не са подходящи за ниски мотористи. Тоест, като се качитена подобен мотор, стъпалата ви няма да опират плътно до земята, тъй като щестоите на пръсти. Изискват повече средства по подръжката и застраховката, тъйкато самите части са по-скъпи. Не са подходящи за по-продължителне извънградскокаране.

Ако сте решили, че все пактова е вашия мотор, изберете от по-малките модели спортни мотоциклети с300-кубикови двигатели, тъй като са по-лесни за маневриране.


Круизъри/чопъри


motor

Предимства

Този тип мотори сас създадени по-скоро за комфортно каране из града, отколкото зависока скорост. С подобен мотор можете направите ефектна поява на пътя и даприковете вниманието. Със своята седалката в ниска позиция и високо кормило,круизърът е перфектен за дълго каране.

Двигателите им са предназначениза каране със средна до бавна скорост и осигурява каране без голям риск отинциденти, което го прави подходящ за начинаещи. Но тъй като идват вразнообразие от модели, от опростени и семпли класически модели до такива съссложна изработка и по-ефектни детайли, круизър моторите биха подходили навсекиго, включително и на начинаещи.


motor


Недостатъци

 

Не всички модели чопъри саподходящи за начинаещи. Някои са с по-нестандартно проектирани дизайни, коетоги прави по-трудни за маневриране. Имат шумни двигатели.


Скутерите


motor

Предимства

Икономичността е главното предимство на скутер моторите,чийто двигатели са най-често около 50 кубика и имат CVT скоростна кутия. При тях тялото е в най-естествена позиция без никаквонакланяне. Подходящи са за начинаещи без никакъв предишен опит с мотори, коитотърсят удобна градска мобилност.

Тъй като дизайнът им се мени често, винаги имаме богатизбор от модерни дизайни скутери. Други техни предимства са удобството науправление, компактното съхранение, както и евтината поддръжка и ремонт.Отличен избор за градско каране с кратка продължителност.

 

Недостатъци

Най-малките модели скутерине са подходящи за натоварено скоростно движение със своите малки колела, коитоне дават добра стабилност, и ниска мощност. 



Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар